Lets talk about it.

6 august 2010

Prietenie?.Ce stupid..


“Prietenia e o floare rara,
Sa fii prieten e un mare dar.
Asa descoperi pentru prima oara
Ca mana ce-o intinzi, nu e in zadar.

Sa-nseninezi o frunte obosita,
Usor sa mangai tamplele ce ard,
Sa strangi la piept fiinta ostenita,
Sa-i fii alaturi, cu un suflet cald.

Si sa-l ajuti sa-nfrunte supararea,
Cu o vorba buna sa-i alini durerea,
Dar si atunci cand are bucurii,
Prieten devotat mereu sa-i fii ”

Prietenia este un trandafir sau un ghimpe? Este dragoste sau ura? Este prietenia un lucru despre care ar trebui sa vorbim atat de des? Stim sa ne apreciem prietenii la adevarata lor valoare ?
Am vrut sa incep cu acest fragment dintr-o poezie numita „Floarea prieteniei”al carui autor insa nu il stiu..insa stiu un singur lucru..vreau sa va povestesc despre prietenie..despre cum poti fi inselat de un prieten , de cat de greu il gasesti pe cel adevarat si mai ales de cat de ascuns este acesta.. Prietenia este un cuvant simplu si totusi este foarte greu de explicat ce inseamna. Fiecare are o definitie proprie a prieteniei. Pentru mine prietenia inseamna TOTUL : fericire, tristete, lacrimi, zambete, imbratisari, sentimente, ganduri, iubire. Prietenii sunt oamenii in care pot avea incredere si pentru ei as trece si prin foc daca ar fi nevoie. Nu pot sa spun ca am multi prieteni, dar sunt putini cei care chiar isi merita titlul de "prieten adevarat".
Un adevarat prieten este acea persoana care te accepta asa cum esti si te pretuieste fara sa aiba pretentia de a obtine beneficii din partea ta. De altfel se bucura alaturi de tine atunci cand ai succes si nu te critica atunci cand gresesti,sau poate te critica..ins ao face pe ascuns pentru a nu te simti prost in fata altora..
In functie de personalitatea noastra reusim mai usor sau mai greu sa ne facem prieteni;unele persoane pot fi inconjurate de zeci de prieteni,care nu le-ar putea fi asa apropiati,iar altele pot avea doar doua sau trei, persoane care-i sunt mereu aproape si te ajuta la nevoie.
Se spune ca generatia noastra este o generatie fara limite, insemnand poate ca nu ii lipseste nimic si totusi ii lipseste ceva, esentialul: prietenia. Ar trebui sa ne dezvaluim gandurile acum cand inca mai putem, sa ne dorim sa fim cu cineva cu care sa ne intelegem reciproc, sa ne dorim sa ne fie cineva aproape..caruia sa-i spunem ce simtim..stiind ca ace persoana va asculta si ne va ajuta..
Zambetele noastre timide nu pot umple sufletul dornic de frumos, de fericire, de prietenie. Noi toti dorim si vrem sa avem prieteni, dar nu toti prietenii sunt buni...Unii iti pot da senzatia ca sutn prietenii tai cei mai buni..cand,defapt,ei sunt cei care-ti fac viata cea mai grea si precara,sunt cei care te vorbesc de bine cand esti prin preajma,iar cand lipsesti esti barfit din toate partile..si iti expune toate greselile si defectele fara a se gandi la ce este in sufletul tau..
Insa..ca sa nu fiu intru totul negativista..esita si acel prieten bun.. care nu te lasa la greu, este atent, stie sa observe cand ti-e greu, este acolo unde si cand ai nevoie. Este iubitor, stie sa mangaie, stie sa se comporte frumos, are capacitatea sa iubesca neconditionat si stie cand sa detina linistea..stie cand sa vorbeasca ..insa stie si cand sa taca..sa nu spuna nimic..sa stea langa tine atunci cand ai nevoie de singuratate..si sa te ajute sa treci peste necazuri..acest prieten nu va avea despre sine o parere mai buna, ci este egalul tau, va avea intotdeauna usa deschisa si va fi gata sa te primeasca cu dragoste. Prietenul adevarat nu crede niciodata ca isi pierde timpul cand te asculta...nu isi pierde timpul cand sta cu tine si nu exista probleme prea neimportante..Pentru el orice este important,orice te face sa te simti fericit.. Prietenul adevarat este cel care te va face sa intelegi ca totul se va schimba si totul va fi mai bine decat crezi..Iar atunci cand cuvantul nu-si mai are rostul el va sti..ca singurul lucru de care va avea nevoie este..o imbratisare..
Cred ca e cel mai placut sentiment atunci cand vezi ca prietenii nostri se bucura pentru realizarile noastre, atunci cand realizezi ca timpul trece si flacara prieteniei este inca puternica dar si atunci cand respectul si increderea stau la baza fiecarei prietenii 'construite'.
Prietenia se poate lega in orice circumstante; atunci cand nici nu te astepti poti castiga un adevarat prieten care va fi langa tine atunci cand nici nu te astepti. Firul ei insa e fragil si se poate rupe intr-o clipa si poti pierde tot ce ai acumulat intr-o perioada indelungata de timp. Am auzit odata o vorba : "Dragostea si prietenia nu mor niciodata." Da.. poate este adevarat dar odata ce prietenia si dragostea dintre doua persoane dispar cu greu se pot lega la loc. 

Mai jos veti vedea cateva poze legate de prietenie ..imagini care chiar imi plac foarte mult :) datorita faptului ca ilustreaza prietenii intre oameni insa si prietenii intre animale..iubiri neconditionate ..indiferent de aspect sau rasa..Sper sa va placa:)


2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai scris niste lucruri minunate care nu toti le pot pune pe o foaie in cuvinte !:X Minunat!:X

Larisa spunea...

Multumesc mult.!:*.Mi-as fi dorit sa-ti stiu numele..:)